Професійні поради барменів для приготування домашніх коктейлів

  • Публікації
  • Професійні поради барменів для приготування домашніх коктейлів

Проведення вечірки потребує значної підготовки, і не тільки щодо частування гостей. Гостинний господар повинен подумати про напої та розваги, і рішенням обох цих проблем може стати приготування домашніх коктейлів. Можна розважити гостей видовищем приготування або навіть залучити їх до цього процесу.

Коктейль

Поради барменів для підготовки до вечірки

Перш за все необхідно подумати про розташування домашнього бару — він повинен бути у зручному місці і не заважати проходу. Дуже добре, якщо це стандартне місце і все підготовлено заздалегідь, зокрема необхідні інструменти. Алкоголь замовляють наперед — наприклад, можна знайти якісний Bourbon в маркеті алкогольних штук. Існує декілька базових формул створення коктейлів:

  1. Сауер. Для нього знадобляться 50 мл міцного алкоголю, 20 мл чогось солодкого, як цукровий сироп, 20 мл кислого, наприклад свіжого соку лайма чи лимона.
  2. Хайбол. В нього йдуть 50 мл міцного напою та близько 150 мл чогось нейтрального, як лимонад чи сік. Туди ж можна додавати пом'яті свіжі фрукти або листочки м'яти.
  3. Міцні. Пропорція складає 30/30/30, тобто міцного та солодкого алкоголю, а також бітеру або мінеральної води.

Під солодким алкоголем розуміють вермут чи лікер, а під міцним — горілку, віскі, джин. Для деяких рецептів також знадобляться шейкер, ситечко, коктейльна ложка та форми для льоду. Льоду треба дуже багато. адже він йде у більшість рецептів.

Найпростіші рецепти коктейлів

Починати кар'єру бармена нескладно, варто запастися лише мірними стаканчиками та точно слідувати рецепту. Також важлива якість алкоголю та додаткових компонентів, тому їх потрібно купувати у надійному інтернет-магазині, як Маудау. Початківці легко справляться з такими коктейлями:

  1. Блакитна лагуна. Знадобляться 30 мл горілки, 30 мл лікеру Блю Кюрасао, 20 мл свіжого соку лимона. Після додавання цих компонентів треба долити до верху бокалу лимонад. Можна зробити звичайний домашній лимонад, тоді коктейль буде більш глибокого смаку. Прикрашають часточкою апельсину або ананасу.
  2. Мохіто. Один з класичних рецептів, який давно використовується і у безалкогольному вигляді. На дно стакану необхідно покласти 14 листків м'яти та добре розім'яти їх. Туди ж додають 60 мл рому, 15 мл свіжого соку лайма або лимону, 10 мл цукрового сиропу та 30 мл газованої води. Напій розмішують коктейльною ложкою та досипають зробленим льодом до верху. У безалкогольній версії замість рому можна використати апельсиновий фреш.
  3. Апероль Шприц. Келих наповнюють кубиками льоду, а потім додають 90 мл Просеко, 60 мл Аперолю, 30 мл газованої води. Все обережно розмішують та прикрашають ягодами або цедрою лимона.

На цій основі також можна виготовляти і більш складні рецепти або навіть вигадувати свої.

Корисна публікація?
Поділіться посиланням з друзями!
Коментарі

Коментарі користувачів про публікацію «Професійні поради барменів для приготування домашніх коктейлів»

Відправити
Підписуйтесь на нас